Sık Kullanılanlara Ekle 

 

http://eseslibalikcilar.high-forums.com/index.htm
sayın üyeler her girişinizde mümkünse alttaki linlere tıklayınız....teşekkürler

 

Site Ekle

 

Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop


Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Merhabalar
Salı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58

» tanışalım....
Ptsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155

» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
Ptsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Merhaba arkadaşlar
Ptsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
Ptsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ

» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
Salı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26

» eskişehirdeki avlakların son durumu
Paz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74

» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
C.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965

» Şimdi destek zamanı
C.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965








HAMSİLİ PİLAV

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

HAMSİLİ PİLAV

Mesaj  Admin Bir Çarş. Tem. 16, 2008 12:46 pm

Malzemeler ; 6 kişi için
Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın.
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin.

Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun. Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin. 180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene kadar kızartın.

750 gr hamsi,

1 ½ Su Bardağı Pirinç

2 tane kuru soğan,

1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),

2 Su Bardağı Su

1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,

1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,

Yani Bahar, Tuz, Pul Biber

Sıcakken Servis Yapın

Afiyet olsun......

avatar
Admin
prof.dr.dr
prof.dr.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 15/07/08
Yaş : 29

Kullanıcı profilini gör http://eseslibalikcilar.high-forums.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: HAMSİLİ PİLAV

Mesaj  ayberk228 Bir Paz Tem. 20, 2008 7:18 am

bu tarifi google'de arasanız bulamazsınız:D
avatar
ayberk228
araştırma görevlisi
araştırma görevlisi

Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 26
Nerden : numaralı tribün

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: HAMSİLİ PİLAV

Mesaj  eseslisemih26 Bir Çarş. Tem. 23, 2008 7:34 am

ellerine sağlık tadı nasıl oluyo güzelmi
avatar
eseslisemih26
profesör
profesör

Mesaj Sayısı : 100
Kayıt tarihi : 19/07/08
Yaş : 25
Nerden : eskişehir

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: HAMSİLİ PİLAV

Mesaj  Sponsored content


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz